Ga de GP voor een NP ?

Op 21 april vond de laatste vergadering van de Coalitie Team plaats, als advies en ter voorbereiding van de beslissende Bijzondere Commissie vergadering van 17 mei. 

Op die dag moet de Bijzondere Commissie (het bestuursorgaan) van Stichting Grenspark Kalmthoutse Heide beslissen of de kandidatuur als Nationaal Park ingediend wordt ... of niet.
Er wordt dan vanuit de ambtenarij gedreigd om de subsidie-kraan dicht te knijpen... alsof het niet behalen van het statuut zou betekenen dat er geen financiering meer zou stromen vanuit de overheid (wat dus niet klopt, ze hebben gewoon veel te hard gedroomd van de jackpot en voelen zich nu te goed om met de huidige portemonee verder te werken). Dit ondanks de conclusies en advies van de bemiddelaar.

Ondertussen kunnen de bezwaren niet meer genegeerd worden.
Meer en meer belanghebbende zeggen neen. Echter is binnen de Bijzondere Commissie de structuur en dus ook de vertegenwoordiging van de belanghebbenden nog steeds niet op punt.
Dit kan nog voor een 'bijzondere stemming' zorgen bij het besluit of de kandidatuur degelijk ingediend wordt, ook als de meerderheid van de 'oppervlakte' geen voorstander is.
Zolang de 'eigenaren' van de bewuste terreinen (particulieren, gemeente, defensie, tbo's) niet zuiver 'a ratio' hun aandeel (oppervlakte) stemmen krijgen in de Bijzondere Commissie (wat nu niet het geval is) blijft het natuurlijk onmogelijk om op 17 mei een representatief stemmingresultaat te krijgen. 

Letterlijk en figuurlijk een (heel) 'bijzondere' commissie ...

Populaire posts